Резултати от управлението на фирмата домоуправител

Уважаеми съкооператори,

Както обещах в предишната публикация, публикувам галерия със снимки с резултатите от близо 2-годишното управление на фирмата-домоуправител. На тях ясно се виждат проблемите, които трябва в най-скоро време да се решат. Казано накратко – масово се използват общите части за складиране на лични вещи, има течове, за които фирмата са сигнализирани още миналата година преди последното събрание, но както е видно от снимките – реакция от тяхна страна все още няма.

Други проблеми, които не се виждат на снимките:

  • Липсва отчетност на приходите и разходите. Последно такъв отчет беше показан в края на септември 2015-та година.
  • Често пъти не се плащат навреме сметките към електроразпределителното дружество, за което се начисляват лихви. Миналата година дори бе получено уведомително писмо за принудително спиране на ел. захранването на общите части.
  • Има собственици на апартаменти, които са обявили че не живеят през определени месеци, а в същото време си живеят и не заплащат съответните такси.
  • Има живущи, които не си плащат редовно таксите, имат натрупани задължения, но ползват общите части за склад на лични вещи.

Списъкът може да се продължи още, но това е което ще кажа в момента. Всичко останало ще съобщя на следващото събрание, ако има желаещи да го чуят. А ето я сега и галерията със снимките:

И накрая бих искал да ви попитам: Не мислите ли, че е крайно време да се свика събрание и да се върне законовият вариант за определяне на месечните такси?

Успешен ден!
С уважение,
Свилен Георгиев
Администратор на Нишава 58, София

One thought on “Резултати от управлението на фирмата домоуправител”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*