Грешна сметка или не?

Скъпи съкооператори,

Започва ремонта пред външните гаражи. Но той е за сметка на всички собственици (и на апартаменти, и на офиси). Бях писал, че този ремонт ще Ви струва 7 месечни вноски за фонд „Ремонти и обновявания“, но ми се стори доста скъпо при посочената цена за квадратен метър и реших да измеря мястото и да изчисля квадратурата. Ето снимка с размерите и изчислената квадратура:

Колкото и грешка да имам в изчисленията, не мисля, че това място е с 12-13 квадрата повече. А това, което е написано в протокола от Общото събрание като крайна цена за ремонта отговаря точно на изчислената от мен площ плюс още 13 квадрата. Предлагам на интересуващите се собственици да поискат копие от протокола и да се запознаят със съдържанието му. В него никъде не се споменава колко точно е квадратурата на частта за асфалтиране, а само цената на квадратен метър и крайната цена за асфалтирането.

Подадох сигнал към представител на Контролния съвет относно този проблем и се надявам да успее да информира професионалните домоуправители навреме.

Ако някой би желал да сподели своето мнение, да не се притеснява да ползва формата за коментари под статията. (Формата за коментари е тествана и вече работи.)

Успешен ден!

Екипът на Нишава 58, София

2 thoughts on “Грешна сметка или не?”

  1. Миналата седмица говорих с домоуправителя и поисках да ми прати офертата на фирмата. Поисках също да ми кажат какво се включва в цената от 40 лв. и как е определена квадратурата. Обадиха ми се по телефона, но нищо конкретно не можаха да ми кажат – няма количествена сметка, не знаеха нито колко см. ще се кърти, нито колко асфалт ще се полага. И колкото за къртенето е нормално да не знаят точно количество, за асфалта би следвало да има минимална дебелина от 4 см иначе след 1-2 години ще е същото. Днес отново смятам да говоря с домоуправителя и да настоявам за определяне на точна квадратура след ремонта и подписване на приемо – предавателен протокол. Също така е задължително да има договор с фирмата изпълнител, в който да бъде определен минимален гаранционен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*